Електроний гербарій

Дрік красильний


Назва українською Дрік красильний
Назва латинською Genista tinctoria L.
Тип Вищі рослини
Вид ресурсу Відновлювальні
Ареал розповсюдження По всій території області, в хвойних і мішаних лісах, на узліссях, серед чагарників, на степових схилах, вздовж доріг.
Клас Покритонасінні
Родина Бобові
Сімейство
Біологічна форма Кущ
Вікова форма Багаторічні
Форма органу Стебла – прямостоячі, ребристі 4-80 см заввишки. Листки – короткочерешкові, прості, цілісні, лінійно-ланцетні, загострені, голі або трохи опушені, з 2 шиловидними прилистками. Квітки – великі, неправильні, яскраво-жовті, у китицях. Плід – біб. Цвіте у червні – липні.
Сировина, що використовується Трава, заготовлена під час цвітіння рослини (верхівки стебел до 15 см завдовжки), насіння.
Біологічно активні речовини Алкалоїди (спартеїн, цетизин, метилцетизин), флавонові глікозиди, лютеолїн і геністеїн, органічні кислоти, ефірні олії, барвник скопарин, тритерпенові сапоніни, гіркоти, слиз та мінеральні солі.
Форма використання Водні відвари трави.
Групи захворювань, при яких використовуються Як кровоспинний, жовчогінний і сечогінний, судиннозвужувальний, проносний, кровоочисний та заспокійливий засіб. При всіх видах жовтяниці, при хворобах щитовидної залози, рахіті, для лікування захворювань шкіри.
Строки збору виду Червень – липень
Медопродуктивність Підтримуючий медозбір


Всі визначення | Всі рослини